mellose

Mellose.se | Make up & Hairstylist

Nytt: Raw Powders

Hej alla fina,

Hoppas ni mår bra.

Igår fick jag hem lite produkter från rawpowders som jag beställt på Svensk Hälsokost. Jag beställde hem Kakaonibs, Hampafrön samt Chlorella. Kakaonibs använder jag i rawbollar, smoothies eller acaibowls. Hampafrön tillsätter jag i det mesta bland annat, sallader, bakverk och smoothies.

 

Lite information om produkterna som kommer från Rawpoders.

Kakaonibs:

Kakao bönor är kärnor från ”Theobroma cacao”, ett litet grönt träd som växer i tropiska klimat. Kakao är mest känd för att vara basen i choklad industrin, men det är en nyttig kraftkälla på sitt eget sätt. Kakaobönan är rik på antioxidanter, innehåller också olika sorters aminosyror och olika mineraler som t.ex magnesium.

Kakao är som sagt utomordentligt rik på antioxidanter, ännu mer änAcai bären. En väl ansedd studie tittade på dess effekter på ett folk i Panama, där man jämförde en grupp som fick dricka stora mängder av rå kakao med en annan som levde med moderna matvanor.Resultaten var häpnadsväckande till stor fördel för den kakao konsumerande gruppen.

 

Hampafrö:

Hampfrön är fröt av den välkända plantan ”Cannabis sativa” Det är ett naturligt fenomen, den innehåller en stor mängd aminosyror, fettsyror och en optimal mängd omega 3 och omega 6 fettsyror. Den har också en rik källa av enkel upptagbar protein, fiber och olika mineraler som järn, kalcium, fosfor, magnesium, zink och koppar. Hampa protein har en nötaktig smak vilket gör att det är enkelt och gott att äta, men också att tillsätta i olika maträtter.

 

Chlorella:

Chlorella är en färsk vatten alg. Det är en av dem mest näringsfulla maten som finns. Den innehåller nästan alla vitaminer och mineraler som är nödvändig i den mänskliga dieten, såsom en hög mängd av antioxidanten klorofyll. Inte nog med det, den är också riklig med protein och olika enzymer som tillexempel pepsin.

 

Jag testade mangorawbollar med hampafrön och lite kakaonibs och de blev lite syrliga, men ändå väldigt goda.

Mango Energi Raw-bollar

Prep tid: 20 min – Tillagsnings tid: 10 min – Total tid: 30 min – Blir ca. 17-20 bollar

Med bara 6 ingrediens är mango energi bollar med dadlar, kokos, hampfrön och limeskal perfekt söt och full av naturlig energi!

Ingredienser

 • 3 dl (150 g) valnötter eller cashewnötter (går att blanda)
 • 2,5 dl ordentligt packad (155 g) torkad osötad mango
 • 10 urkärnade dadlar
 • 2 msk (20 g) hampfrön
 • 0,8 – 1 dl (27 g) osötad riven kokos
 • Rivet skal från 1 lime (valfritt)
 • Nypa havssalt

Så gör du

 1. Värm ugnen till 175 C och lägg nötterna på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i 8-12 minuter, eller tills gyllenbrun. Ställ åt sidan.
 2. Under tiden, lägga torkad mango i en skål och täck med varmt vatten (viktigt så det går att mixa). Låt ligga i blöt 5-7 minuter, eller tills de är mjuka, men inte alltför degig. Häll av vattnet, lägg på en handduk och klappa bort överflödig vätska. Ställ åt sidan.
 3. Lägg nötterna i en matberedare och blanda till ett fint mjöl. Häll upp i en skål och ställ åt sidan.
 4. Lägg urkärnade dadlar och mangon i matberedaren. Mixa till en grov pasta/deg.
 5. Tillsätt nötmjölet tillsammans med hampafrön, riven kokos, limeskal, och havssalt. Mixa till en formbar deg.
 6. Tillsätt mer kokos eller hampfrö om den känns för klibbig eller blöt. Lägg till fler dadlar om det är för torr.
 7. Rulla matsked-stora bollar. Rulla sedan i kokos eller hampa, eller en blandning av båda.
 8. Njuta omedelbart. Förvara dem i rumstemperatur upp till 3-4 dagar, i kylskåpet en vecka, eller i frysen upp till en månad.

Receptet är lånat härifrån.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
mellose

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats