mellose

Mellose.se | Make up & Hairstylist

10 anledningar till att dricka citronvatten

Hej alla fina,

Hoppas ni mår bra? Har varit fullt upp som vanligt, hehe. Försöker koppla av en stund innan Michael och maken kommer hem. Visste ni att jag nästan alltid startar dagen med varm kopp citronvatten med ingefära och lite ekologisk honung. På senare tid har jag även läst att det kan vara bra att (endast) dricka varmt citronvatten. Läste en artikel HÄR om just detta. 🙂

10 anledningar till varför man bör dricka varmt citron vatten på morgonen

 1. Ökar ditt immunförsvar: Citroner innehåller mycket C-vitamin, vilket är bra för att bekämpa förkylningar. Citron har även mycket kalium, som stimulerar hjärnan och nervfunktion. Kalium hjälper också till att kontrollera blodtrycket
 2. Balanserar pH värdet. Dricker man citronvatten varje dag kommer det att minska kroppens totala syra. Citron är ett av de mest alkaliska livsmedeln.
3. Hjälper till med viktminskning: Citroner innehåller mycket pektin, som hjälper till att bekämpa hunger. Det har också visat att människor som upprätthåller en mer basisk kost gå ner i vikt snabbare.
4. Underlättar matsmältningen: Citronsaft hjälper till att rensa ur och uppmuntrar levern att producera galla som är en syra som krävs för matsmältningen. Effektiv matsmältning minskar halsbränna och förstoppning.
5. Är ett diuretikum: Citroner öka graden av urinering i kroppen, vilket bidrar rena kroppen. Gifter lämnar därför kroppen i en snabbare takt som hjälper till att hålla urinvägarna friska.
6. Rensar huden: Den C-vitamin-komponenten bidrar till att minska rynkor och blemmor. Citronvatten rensar gifter från blodet, som hjälper till att hålla huden klar också. Det kan faktiskt appliceras direkt på ärr för att minska deras utseende.
7. Fräschare andedräkt: Inte bara detta, men det kan hjälpa till att lindra tand smärta och tandköttsinflammation. Citronsyran kan urholka tandemaljen, så du bör kontrollera detta.
8. Lindrar andningsproblem: Varmt citron vatten hjälper att bli av infektioner i luftvägarna och stoppa hosta. Det fungerar som hjälp för personer med astma och allergier också.
9. Håller du zen: C-vitamin är en av de första sakerna utarmat när du utsätter din kropp och själ till stress. Som tidigare nämnts, citroner är proppfulla av vitamin C.
10. Hjälper till att avsluta kaffetovana: Efter att ha tagit ett glas varmt citron vatten, känner de flesta mindre sug efter kaffe på morgonen.
Varför måste det vara varmt vatten inte kallt? Kallt vatten ger troligen en chock eller stressfaktor till kroppen. Det tar energi för kroppen att bearbeta kallt vatten.

 

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
mellose

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. mellose
   mellose

   Hej Kristina,
   Det stämmer det du säger. man får vara konsekvent och kanske inte överdriva användningen.
   Jag dricker en kopp med varm te med citron, ingefära och honung varje morgon.
   kramis

 1. Maryam

  Hej Melissa!Kan du skriva recept på den du drycker exakt hur gör man det?Jag hörde också att det är jätte bra att starta dagen med vatten,ingäfara etc men hur man ska göra exakt vet jag inte,men hur går det för dig?Efter du började dricka den känner du att det rensar din kropp och kanske blev din hud bättre?

stats