Ekokul: Tips på julklappar till barnen | Mellose.se | Make up & Hairstylist
mellose

Mellose.se | Make up & Hairstylist

Annons

Ekokul: Tips på julklappar till barnen

Hej alla fina,

hoppas ni mår fint. Nu börjar det bli dags att beställa hem julklappar till barnen. Jag har ju försökt rensa bort alla leksaker, matlådor, tallrikar, bestick, glas och andra tillbehör i plast som är giftiga. Så min första fokus just nu är att köpa barn- och miljövänliga produkter.

 

Jag och Michael fick rensa tillsammans hans saker och han hade inga problem alls att slänga sina “giftiga” leksaker eller sinfavorit  vattenflaska med spiderman tryck. Jag förklarade hur det låg till och att mamma vill att vi ska vara en frisk familj länge. Han känner till begreppet “ekologiskt” som vi översatt till =”nyttigt” här hemma. Så han sa mamma om det inte är ekologiskt så vill jag inte ha det. Jag har tur som har en förståndig son. Man måste bara ta sig tiden och förklara läget. 🙂

 

Michael kommer inte få ett berg av julklappar av oss, men vi kommer satsa på några få bra pedagogiska leksaker som han kan ta lärdom av och utveckla sitt logiska tänkade.. De flesta av oss överöser våra barn med allt för mycket saker som de knappt leker med helt i onödan. När jag diskuterat detta med maken eller andra så säger de “men det gör inget, leksaken var billig”, men det handlar inte alltid om pengarna m, utan om att barn inte förstår värdet av sina saker, speciellt när de hela tiden får nya saker.

Jag hittade väldigt många bra saker på webshopen Ekokul och beställde giftfria glasflaskor till oss och julkappar till barnen.

IMG_9033

Nu byter vi ut våra gamla petflaskor till dessa från Life Factory. Ni hittar de HÄR!

IMG_9035

Michael önskade sig kulbana som man kan bygga ihop som man önskar.

Magiska pennor och luffarschack!

IMG_9031

Sophia och min guddotter Eveline ska få varsitt pipmugg, tallrik och bestick set i material från återvunna mjölk förpackingar. Alla produkter är så klart giftfria och ekologiska. Det blir en bra julklapp till de små. 🙂

Besticken hittar ni HÄR

Skålar hittar ni HÄR

Miljösmart pipmugg hittar ni HÄR!

Tack för snabb leverans! 🙂 nu ska jag kika efter köksprylar. 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
mellose

Kommentera

Annons
stats