mellose

Mellose.se | Make up & Hairstylist

Melissas Make up Skola del 1: Hudvård & bas/grund

Här kommer en liten kurs som en del läsare här på bloggen önskat =)

För att få till en vacker make up är det viktigt att man använder rätt hudvårdsprodukter för bästa möjliga förberedelse inför make up basen. Här nedan har jag staplat upp i tur och ordning olika punkter som kan vara bra att känna till…

Jag ger även tips på de produkter jag använder, men självklart får ni känna efter/testa det som passar er bäst, eftersom att det är väldigt individuellt.

Hudvård:
Vilken typ av hudvård/märke ni väljer att använda är helt individuellt. Så länge ni väljer produkter som passar er hudtyp och som ni är nöjda med.

Jag använder Kerstin Floirans hudvårdsprodukter och bland annat dessa:
1. Ansiktsvatten
: Clarifying Oil-Control toner
Ett uppfriskande ansiktsvatten med Aloe Vera, Lavendel och salicylsyra som tonar kombinerad och fet hud och lämnar en klar och fräsch yta. Förbereder huden för efterföljande produkter som dag creme och serum. Fukta en bommullkompress med Clarifying Oil-Control Toner och applicera sedan över rengjort ansikte och hals morgon och kväll.

2. Dagkräm:
Clarifying Sorbier Crème.
Denna creme rekommenderar vi till normal, kombinerad, eller till fet hy. Detta är en skön och näringsrik dagcreme. Den är rik på C-vitamin som hjälper till att återfukta hyn och har en sammandragande effekt. Sorbiercremen är vattenbaserad och är lugnande vid rödblommig och överaktiv hy och ger en fin och klar lyster.

eller

Dagkrämen: Thermal Mineral Remineralizing Face Creme
Termalvattnet i den här ansiktscremen lugnar, tillför fukt och skyddar huden från att torka ut. Den har en renande effekt på huden och är en bra kurcreme. Innehåller förutom mineraler bland annat kokosnöt, ylang ylang och vitamin E. Vid extra torr hy, blanda face creme med några droppar olja, till exempel neroli oil

3. Primer:
En primer använder man för att jämna ut linjer och ojämnheter i ansiktet. Samt för att få en mer hållbar make up. Jag använder b la dessa:

a) Kanebo SensaiCellular Performance Brightning Make-Up Base
En unik primer som jämnar ut huden och täpper igen porer och andra ojämnheter. En bra grund till foundation. Passar alla hudtyper.

b) Kanebo Sensai Smoothing Water Make-up Base:
En helt ny produkt med känsla av rent vatten och konsistens som en krämig lotion
SENSAI SMOOTHING WATER MAKE-UP BASE är en extremt effektiv makeupbas som slätar ut huden och gör den fastare för applicering av makeupen.

c) Smashbox Photo Finish:
En primer används ofta för att jämna ut fina linjer samt göra porerna mindre synliga. Men den kan också användas för att få sminket att sitta bättre. Smashbox Photo finish gör att hyn ser silkeslen ut.

Bas/grund
En annan viktig
del till att få till en snygg make up: är att få en bra grund/bas, dvs användadet av en bra foundation. Även här är det väldigt individuellt vilken typ av foundation man använder. Men det är viktigt att ni använder en foundation som passar er hudtyp. Om man är mer fet i huden bör man sikta på något som kallas “matt foundation” och är man något torrare kan man köra på “liquid foudation”. Dessa flytande foundations finns hos alla märken som t ex: Make up Store, Face Stockholm, Christian Dior, Chanel, Ysl, MAC och många fler. Jag använder väldigt olika foundations, men min absoluta favorit är: Sheer Cover, som är en mineral foundation i puderformat (som jag använt sedan 2007 och är super nöjd med).

4. Sheer Cover Mineral Foundation:
Detta lätta mineralpuder ger din hy ett naturligt vackert och jämnt utseende. Dessutom anpassar det sig till din hy och avleder ljuset från skönhetsfläckar som missfärgningar och rodnad.
De färger jag använder mig av heter: Almond, golden, Latte, Buff, Tan och Mocha. Självklart använder jag inte alla färger samtidigt, utan anpassar färgen till den nyans som kunden har. På mig själv använder jag Almond & Golden. Vilken färg ni bör använda är också individuell. Se mer info om färger och toner härSheer Cover finns inte att köpa i butik här i Sverige, utan de säljs på nätet. Köp Sheer Cover Här!

5. Concealar: Make up Store Cover all mix 

Detta är en högpigmenterad concealer med neutraliserande egenskaper. En vanlig concealer döljer genom att täcka, Cover all Mix är fungerar som neutraliserare viket betyder att den dels döljer genom att täcker, men framför allt döljer genom de neutraliserande pigmenten.
Gul neutraliserar röda partier såsom ytliga blodkärl, blemmor etc.
Orange neutraliserar blåa toner i ansiktet som t ex under ögonen.
Beige används för att ljusa upp de båda färgerna och som bas på t ex ögonlocken. Kan även användas som high lighter under exempelvis ögonbrynet.

b) Make up studio Concealar: Färg gul & grön
Första gånen jag kom i kontakt med Make up studio var under min utbildning i Syrien och är ett välkänt professionell make up från Amesterdam och finns att köpa i många olika länder (finns även nu i Sverige)

6. Puder/Bronzer: Mac mineralize Skinfish, färg: Dark
Jag älskar Mac’s solpuder och använder den alltid! Ett grymt tips till alla er som inte hittat en snygg bronzer.

7. Rouge/blush
Vad gäller olika rouge använder jag främst dessa:
a) Christian Dior: Bronze Sunshine blush
b) Kanebo Sensai: Pink blush
c) Face Stockholm: Tonight och Celebrate
d) Make up Store: Sugarpink, Glamrose och Passion

Lite senare kommer tips på: ögon make up, tips på skuggor m.m.

Kram,
Melissa

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
mellose

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Helena

  Hej!

  Tack för snabbt svar!

  Jag har deras kabuki Brush. Ska man hålla på länge? Ska man lägga lite varje gång? Jag har försökt och försökt men har inte fått till det. Jag tycker inte alls att det täcker.

  /Helena

  1. mellose
   mellose

   Hej Helena,
   Jag har också deras borste, men tycker att den är värdelös! Jag köper därför bara IDs kabuki brush! När du lägger puder på locker så bearbetar du såklart lite åt gången tills du känner att hela ansiktet har fått en jämn och fin ton. Det är individuellt hur mycket man lägger. Men det kan vara så att du inte alls trivs med den, då är den nog inget för dig. Kolla youtube, det finns säkert tutorials på hur man applicerar sheer cover. Alla mina kunder ch vänner älskar Sheer Cover, men det är klart att all smink inte är till för alla. 🙂
   Kram

 2. Helena

  Hej!

  Jag har en fråga angående sheer cover. Jag har också den men tycker inte att den täcker särskilt bra. Jag testade idag med att blöta borsten lite och det blev mycket bättre.

  Som jag har märkt använder du alltid sheer cover. Har du några bra tips?

  Hälsningar

  Helena

  1. mellose
   mellose

   Hej Helena,
   Om man inte är van att använda mineral puder/foundation kan det bli svårt att få till det direkt. Hemligheten är att jobba in den i “cirkelrörelser” på ansiktet och gärna börja utifrån och in (mot ansiktet). Borsten är en viktig komponent! Jag använder IDs kabuki Brush för att applicera Sheer Cover.

   Lycka till! 🙂

 3. Melissa

  Hej Anonym,

  Tack själv. Vad kul att du upskattar det. Jag märkte att jaginte var så tydlig i mitt inlägg. Liquid och Matt foundation är flytande foundations som finns i alla märken som t ex Make up store, Chanel, Face m.m.

  Sheer Cover är ett mineralfoundation i puder format. Alla de färger jag nämnde använder jag inte samtidigt, utan det beror på kunden jag sminkar, var hon har för färg/hudton.

  På mig själv använder jag mest almond, när jag är ljusare blandar jag med golden också.

  Kram på dig!

  /Melissa

 4. Anonym

  Hej gumman!Tack för underbar inlägg!!!

  Jag undrar jätteeee mycket angående färg på den du användar på sheercover,vilken färg användar du varje dag?Du skrev ju att du har golden,almoodn,mocha,latte är dem färg användar du verkligen varje dag???Blandar du så massa färg eller? Och sen annan fråga vilken foundation du har är den Matte eller liquid?

 5. Melissa

  Hej Bibbi,

  Vad kul att du gillade det. =) De flesta primers är för alla hudtyper (glömde att skriva det). =)

  Jag kommer göra ett inlägg om både ögonskuggor och verktyg..Håll utkik =)

  Kram,

  Melissa

 6. Bibbi

  Jätteuppskattad inlägg!!! Mer sånt, du kan ju mycket! En fråga om de olika primersen, funkar alla till fet hy? Och vilka borstar bör man äga för att lägga ögonskugga?

 7. Melissa

  Hej Sandra!

  Kul att du uppskattde inlägget! =)

  Ansiktsvatten används innan du din applicerar make up och sedan efterföljande dagkräm osv. Självklart bör du rengöra ansiktet efter att du sminkat dig med: ansiktstvål, ansiktsvatten och sedan avslutar du med en nattkräm/dagkräm.

  Mac säljas b la på Åhlens och NK =)

  Tack det samma gumman! ta hand om dig och lycka till!

  Kram,

  Melissa

 8. sandra t

  Jättebra inlägg!! Jag har bara två frågor. Ansiktsvatten, används det innan man börjar sminka sig eller/och när man tvättar bort allt smink? Och sista frågan, vart säljs Mac produkter?

  Tack för informationen!! Det hjälper väldigt mkt!! 🙂

  Ta hand om dig och bebisen Kram 🙂

stats