Varning för Becel ProActiv! | Mellose.se | Make up & Hairstylist
mellose

Mellose.se | Make up & Hairstylist

Annons

Varning för Becel ProActiv!

Vad äter ni för margarin eller smör hemma? Vi brukar köpa Becel (den vanliga, ej pro-Activ) bordsmargarin då vi alltid trott att det är nyttigt och bättre än vanligt smör. Så fel jag hade! 🙁 Vi har bestämt oss för att sluta köpa Becel helt och hållet! Istället kommer vi köpa den klassiska Bregott! 🙂

Läste detta igår på Kostdoktorn.se:

“Becel får nu böter i Danmark på grund av vilseledande marknadsföring. Deras ”kolesterolsänkande” margarin (Becel pro-activ) måste nämligen ha en varningstext: att det inte skall ätas av gravida, ammande kvinnor, barn under 5 år eller personer som äter kolesterolmedicin.

Kan någon hitta varningen på det svenska paketet”?

Mattillverkaren Unilever har dömts till böter på 40.000 kronor för vilseledande marknadsföring av den kolesterolsänkande produkten Becel pro-activ, enligt Konsumentrådet.

Konsumentrådet har anmält företaget fyra gånger.

”Det är en produkt som ligger på gränsen mellan medicin och mat. Därför måste det finnas en varning om att den enbart är till för människor som har högt kolesterolvärde och vill sänka det”, säger Sofie Krogh Holm, livsmedelspolitiskt ansvarig på Konsumentrådet.

Skadligt för gravida kvinnor och barn

Konsumentrådet har bland annat krävt att förpackningen märks med ett uttalande om att det bara bör ätas av målgruppen, och det kan vara skadligt för gravida kvinnor, små barn och personer som redan äter medicin för högt kolesterol.

”Det är inte svårt att föreställa sig att när produkten hamnat i hemmet, så äter hela familjen den. Även de barn som bör hålla sig borta från den”, säger Sofie Krogh Holm.

Informationen kommer härifrån!


Vet du någon som kanske äter Becel pro-activ, trots att han/hon tillhör grupperna där det kan vara skadligt? Eller som har småbarn hemma som kan råka äta av det? Maila då gärna länken till denna sidan:

http://www.kostdoktorn.se/becel-botfalls-behover-varningstext

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
mellose

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. iren andersson

  jag trodde som de flesta att det var ett bra margarin. äter nu medicin o då bör man tydligen ej äta det. så lite smörgåsmarg. som jag äter kan jag kanske äta bregott. tack för all upplysning.

 2. T

  Oj detta hade jag missat totalt! Vi äter vanliga becel… Mina barn älskar smör så de äter mycket sv. Det på smörgåsar… Fast nu kommer jag också byta faktiskt! Tack för informationen!

 3. mm

  Bregott är det bästa, becel har jag hört mycket skit om.
  Likaså margarin bara massa tillsatser, köp riktig smör istället

Annons
stats